Skip to main content

Pakkausten kierrätys

Asiakkaidemme ja kuljettajiemme työturvallisuus on meille tärkeää. Pakkaamme AIV-tuotteet ainoastaan uusiin astioihin, joiden suosituskäyttöikä on viisi (5) vuotta oikein säilytettynä ja käytettynä. Pakkauksen valmistusajankohdan näet pakkauksen päällä tai kehikossa olevasta vuosikellosta. Tilaamalla pakattua AIV-liuosta saat käyttöösi turvalliset astiat tulevia irtoliuostoimituksia varten.

Käytöstä poistuneet astiat tulee kierrättää. Kierrätysprosessissa teemme yhteistyötä sekä Paketo Recycling Oy:n että Suomen Uusiomuovi Oy:n kanssa.

Kierrätysvaihtoehto 1: Pakkaukset noudetaan tilaltasi

Tilaa nouto pakkauksille täyttämällä lomake Paketo Recyclingin nettisivuilla osoitteessa: www.paketo.com. Kerää pakkaukset yhteen paikkaan. Katso tarkemmat ohjeet tilauslomakkeen yhteydestä. Kuljetusyhtiö saapuu noutamaan pakkaukset. Paketo Recycling laskuttaa kierrätyshinnan. Voit jättää keräykseen  30 litran kanistereita, 200 litran tynnyreitä ja IBC-kontteja. Pakkausten tulee olla tyhjiä.

Eastmanin ja Paketo Recycling Oy:n kierrätysyhteistyön alkamisen kunniaksi järjestämme  Vastuullinen Virtanen -astiakierrätyskampanjan kesä-lokakuussa 2023. Tänä aikana kierrätysmaksun saa puoleen hintaan. 

Kierrätysvaihtoehto 2: Toimita pakkaukset kierrätysterminaaliin

Palauta käytetyt pakkaukset Suomen Uusiomuovi Oy:n terminaaleihin. Kierrätykseen voi toimittaa astioita maksutta valmistusvuodesta riippumatta. Kierrätysjärjestelmä koskee 30 litran kanistereita, 200 litran tynnyreitä ja IBC-kontteja. Pakkaukset hyödynnetään muovin jatkojalosteina.

Kaikki terminaalit eivät välttämättä voi ottaa vastaan IBC-konttia kokonaisena lavan ja kehikon kanssa, vaan pelkästään kontin muovisen sisäosan. Ota tämän vuoksi yhteyttä terminaaliin ennen IBC-kontin palautusta ja tarkasta millaisena voit tuoda kontin.

Huuhtele palautettavat astiat huolellisesti kahteen kertaan vedellä ja varmista että ne ovat kuivia palautushetkellä. Jätä korkit auki. Poista etiketit mahdollisuuksien mukaan tai yliviivaa vaarallisten aineiden merkinnät. Huomioi, etteivät kierrätysterminaalit voi ottaa vastaan nestettä sisältäviä pakkauksia työturvallisuuden vuoksi.

Jos tarvitset lisätietoja pakkausten kierrätykseen liittyen, ota meihin yhteyttä!