Skip to main content

AIV juhlii suomalaista työtä

30.1.2017 | 14:01

AIV-tuotteet ovat mukana Made by Finland -kampanjassa, joka on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden kampanja. Made by Finland juhlii Suomen suurta juhlavuotta, rohkaisee tuntemaan ylpeyttä monimuotoista suomalaista työtä kohtaan ja kertoo, millaisella työllä suomalaista hyvinvointia rakennetaan.

— Lähdimme mukaan kampanjaan, koska haluamme osaltamme edistää suomalaisen työn arvostusta. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tehdä tuotteita kotimaiseen elintarvikeketjuun sekä samalla työllistää suomalaisia työntekijöitä, kertoo Taminco Finland Oy:n toimitusjohtaja Jukka Haapalainen.

Made by Finland -kampanja kutsuu kaikki suomalaiset kertomaan ja keskustelemaan omasta työstään. Kampanja tulee pitämään sisällään vuoden aikana muun muassa monipuolisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausalan mukaan on tärkeää tunnistaa tämän päivän suomalaisen työn menestystekijät ja tuntea aitoa ylpeyttä suomalaista työtä kohtaan.

— Itsenäisen Suomen hyvinvointi on rakennettu työllä, ja uskomme, että työ rakentaa hyvinvointiamme myös seuraavat sata vuotta. Kampanjalla haluamme muistuttaa, että jokaisen työpanos on yhteiskunnalle tärkeää. Suomessa tehdään monilla aloilla, monilla tasoilla ja monissa työtehtävissä arvokasta ja merkityksellistä työtä. Sitä jos jotain kannattaa juhlia, Lausala kertoo.

AIV-tuotteet valmistuvat kotimaisin voimin

Oulun tuotantolaitos on yksi maailman suurimmista muurahaishapon valmistajista. Tehdas työllistää suoraan noin 130 henkilöä ja välillisesti useita paikallisia urakoitsijoita. Oulun tehtaalla ollaan iloisia siitä, että tuotteiden valmistus ja toimitusketju on säilynyt Oulussa, ja että tehtaan laajennuksiin ja tuotantoprosesseihin on investoitu.

— Meille valmistajana sekä myös asiakkaillemme on tärkeää, että kaikille AIV-tuotteille on myönnetty suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki. AIV-tuotteet ovat edelleen ainoat Suomessa valmistettavat rehunsäilöntäaineet, joten kotimaisuus on meille myös kilpailuetu, Haapalainen toteaa.

Myös tuoteketjun muissa osissa hyödynnetään suomalaista työtä, sillä AIV-säilöntäaineiden toimituksissa käytetään ainoastaan kotimaisia kuljetusliikkeitä. Niin ikään käytettyjen säilöntäaineastioiden kierrätyksestä huolehditaan kotimaisin voimin ja kierrätetyt astiat päätyvät suomalaisen muoviteollisuuden käyttöön.

​​​​​​​

Made by Finland -kampanja on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden kampanja. Kampanjan tehtävänä on lisätä ylpeyttä suomalaista monimuotoista työtä kohtaan. www.madebyfinland.fi

Eastman on maailmanlaajuinen erikoiskemikaalien tuottaja, joka valmistaa kemikaalien lisäksi kuituja ja muovituotteita. Suomessa Eastman vastaa AIV-rehunsäilöntäaineiden valmistuksesta, tuotekehityksestä, myynnistä ja markkinoinnista. Tuotteet valmistetaan Oulun tehtaalla, josta ne toimitetaan kotimaan markkinoille sekä vientiin. Suomessa yhtiön palveluksessa on noin 130 työntekijää. Eastman Chemical Companyn tytäryritys Taminco Finland Oy on Suomen toiminnoista vastaava yhtiö. www.eastman.com​​​​​​​