Skip to main content

Anna säilörehulle mahdollisuus

21.12.2020 | 8:12

Rehun säilönnällä voit vaikuttaa positiivisesti maidon määrään ja rasva- ja valkuaispitoisuuksiin. Yksi helpoimmista keinoista saada maitoon lisää rasvaa on estää säilönnän aikana liiallinen käyminen eli rajoittaa käymistä. Säilörehun jäljellä olevat sokerit kertovat, että käymisen rajoittaminen on onnistunut.

Säilössä tapahtuvan käymisen rajoittaminen säästää energiaa pötsimikrobeille, jolloin myös mikrobivalkuaista muodostuu pötsissä enemmän. Lisäksi rajoittuneesti käynyt rehu on maittavaa.

Säilöntäainevalintaa tehdessäsi valitset myös maidon pitoisuuksia. Valitse viisaasti ja saat paremman hinnan maidostasi.

  • AIV rajoittaa rehun käymistä, toisin kuin biologiset säilöntäaineet.
  • Rajoittuneesti käynyt säilörehu parantaa maidon pitoisuuksia ja hintaa. 

Säästä sokerit ja tee tulosta