Skip to main content

Artturi-Urakoitsijapäivät Tahkolla keräsivät ennätysmäärän osallistujia

Artturi_Urakoitsija_Logo_RGB.png
23.4.2019 | 15:04

Artturi-Urakoitsijapäivät järjestettiin tänä vuonna 20.-21.3. Nilsiän Tahkovuorella. Paikalla oli ennätysmäärä osallistujia, yli 70. Päivien teemana oli hävikkien minimointi, ja aihetta tarkasteltiin monesta eri näkökulmasta aina säilörehun ja säilöntäaineiden hävikkien minimoinnista uuden teknologian hyödyntämiseen. Valion ja Eastmanin yhdessä järjestämässä tilaisuudessa yhteistyökumppaneina olivat lisäksi mukana Yara, Happowa, Finnlacto ja Valmakauppa.

Tilaisuuden tunnelma oli erittäin positiivinen. Myönteisen vireen lisäsävyinä havaittiin innostusta, huumoria, tieteen tuulahduksia sekä vankkaa käytännön kokemusta, unohtamatta maapallon pelastamista hiilensidonnan avulla. Rihards Lūkins Latviasta kertoi kiinnostavan kasvutarinan neuvostoajan raunioista nykyaikaiseksi 500 lehmän lypsykarjatilaksi. Kehitys jatkuu, uutta tietoa etsitään aktiivisesti ja kokemuksia vaihdetaan. Tilatason kokemuksia ja käytäntöä saimme kuulla palkitun maidontuottaja Petri Hovin puheenvuorossa.

Työpajoissa keskustelu virisi helposti, kuultiinpa jopa kokemuksia urakoitsijan teettämästä markkinatutkimuksesta, johon oli saatu mielenkiintoisia vastauksia. Säilörehutyöpajassa mietittiin, miten rehun laatuun voidaan omilla toimilla vaikuttaa ja miten hallitulla käymisellä vaikutetaan tuotokseen ja maidon pitoisuuksiin.

Moni osallistuja suoritti tänäkin vuonna menestyksekkäästi Artturi-Urakoitsijapassin. Löydät koulutetut Artturi-Urakoitsijat täältä.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille onnistuneesta tapahtumasta!

Artturi-Urakoitsijapäivät järjestetään kerran vuodessa AIV:n ja Valion Artturi-tiimin yhteistyönä. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana kerrotaan ajankohtaista urakointiasiaa, järjestään erilaisia työpajoja ja lopuksi halukkaat voivat suorittaa Artturi-Urakoitsijapassin, joka on laadukkaan säilörehu-urakoinnin tae.

HTVL5025

Uudet koulutetut Artturi-Urakoitsijat

UGVW2294.jpg

Rihards Lūkins Latviasta kertoi kiinnostavan kasvutarinan

JUFR5033.jpg

Ajatustenvaihtoa työpajoissa