Skip to main content

AIV Ässä Na on tehokas säilöntäaine seosrehulle

AIV Ässä Na on tehokas säilöntäaine seosrehulle
18.5.2021 | 17:05

Kesäinen lämpö hellii rehussa olevia pilaajamikrobeja, jonka seurauksena ruokintapöydällä oleva seosrehu alkaa pilaantua paljon nopeammin kuin talven kylmyydessä. Seosrehun lämpeneminen havaitaan tyypillisesti syönnin heikkenemisenä, tähteiden määrän kasvuna ja konkreettisesti mittaamalla rehun lämpötilaa. Lämpenemisongelman hallinnassa varmimmin hyvään tulokseen päästään, kun sekä parannetaan rehuhygieniaa että käytetään sopivaa säilöntäainetta. 

Seosrehuruokinta yleistyy varsinkin isoimmilla tiloilla ja säilöntäainetta halutaan tilata yhä suurempina erinä. Suosittelemmekin seosrehun säilöntään AIV Ässä Na -tuotetta, jota saa sekä irtoliuoksena että pakattuna (1000 l, 200 l, 30 l).

AIV Ässä Na toimii tehokkaasti monenlaisilla rehuyhdistelmillä. Se sisältää propionihappoa sekä kaliumsorbaattia ja on siksi erittäin tehokas hiivoja ja homeita vastaan – muurahaishappo puolestaan tehoaa hyvin bakteereihin. Lukessa vuonna 2017 tehdyissä kokeissa AIV Ässä Na paransi seosrehun stabiilisuutta jopa 10-20 tuntia, kun käyttömäärä oli 2-3 litraa/tonni.