Skip to main content

Kuuntele etänä väitöstä seosrehun lämpenemisen hallinnasta

18.9.2020 | 8:09

Eastmanin AIV-tiimin tekninen asiantuntija MMM Arja Seppälä väittelee 24.9.2020 klo 12.00 Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa seosrehun lämpenemisen hallinnasta. Englanninkielinen väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Metsätalo, Sali 6, Unioninkatu 40. Vastaväittäjänä on apulaisprofessori Elisabet Nadeau Ruotsin maatalousyliopistosta ja kustoksena on professori Aila Vanhatalo.

Voit osallistua tilaisuuteen myös etäyhteydellä tästä linkistä. Vaihtoehtoisesti samaan Zoom-tapahtumaan voi liittyä myös seuraavin tiedoin: Meeting ID: 69 220 483 222, Salasana: 540540

Seosrehussa olosuhteet mikrobien kasvulle ovat suotuisat, jonka seurauksena rehu voi lämmetä ja pilaantua nopeasti. Väitöstutkimuksessa selvitettiin seosrehun lämpenemiseen vaikuttavia tekijöitä ja hallintakeinoja. Seokseen sisältyvän säilörehun lämpenemisherkkyys on yksi pääasiallinen seosrehun lämpenemiseen vaikuttava tekijä. Säilörehun säilöntäaine heijastui seosrehun stabiilisuuteen voimakkaasti, vaikutus oli 13-82 tuntia seosrehun stabiilisuudessa. Alhainen hiivojen määrä seosrehussa oli yhteydessä parempaan stabiilisuuteen. Seosrehuun sekoitusvaiheessa lisättävällä säilöntäaineella stabiilisuutta voitiin parantaa 1,5-41 tuntia riippuen rehun mikrobiologisesta laadusta ja tuotteen käyttömäärästä. Heikko hygienia huononsi seosrehun stabiilisuutta huomattavasti.

Luken väitöstiedote

Arja Seppälän väitöskirja Controlling aerobic stability of silage based total mixed rations