Skip to main content

Palauta AIV-pakkaukset kierrätysterminaaleihin

pakkaukset-rhyma
21.9.2020 | 8:09

Otamme vastuumme ympäristöstä vakavasti ja huolehdimme käytöstä poistuvien AIV-pakkausten kierrätyksestä. Kierrätysprosessissa teemme yhteistyötä Suomen Uusiomuovi Oy:n kanssa, joka vastaanottaa yritysten käytettyjä muovipakkauksia valtuutetuissa terminaaleissaan ja hyödyntää ne muovin jatkojalosteina.

Ohjeet kierrätykseen

Kierrätykseen voi toimittaa astioita maksutta valmistusvuodesta riippumatta. Kierrätysjärjestelmä koskee 30 litran kanistereita, 200 litran tynnyreitä ja IBC-kontteja. Kaikki terminaalit eivät välttämättä voi ottaa vastaan IBC-konttia kokonaisena lavan ja kehikon kanssa, vaan pelkästään kontin muovisen sisäosan. Ota tämän vuoksi yhteyttä terminaaliin ennen palautusta ja tarkasta millaisena voit tuoda kontin.

Huuhtele palautettavat astiat huolellisesti kahteen kertaan vedellä, ja varmista että ne ovat kuivia palautushetkellä. Jätä korkit auki. Poista etiketit mahdollisuuksien mukaan tai yliviivaa vaarallisten aineiden merkinnät. Kierrätysterminaalit eivät voi ottaa vastaan nestettä sisältäviä pakkauksia työturvallisuuden vuoksi.

Katso lähin kierrätysterminaali ja sen yhteystiedot tästä kartasta: www.uusiomuovi.fi/kartta.

AIV-astioiden suosituskäyttöikä on viisi vuotta

Pakkaamme AIV-tuotteet ainoastaan uusiin astioihin edistääksemme viljelijöiden työturvallisuutta AIV-liuosten varastoinnissa ja käytössä. AIV-astioiden suosituskäyttöikä on viisi vuotta oikein säilytettynä ja käytettynä. Ostamalla pakattua AIV-liuosta saat käyttöösi turvalliset astiat myös tulevia irtoliuostoimituksia varten. Pakkauksen valmistusajankohdan näet pakkauksen päällä olevasta vuosikellosta.

Kierrätyskonsepti kehittyy

Haluamme kehittää kierrätyskonseptia edelleen, sillä haluamme tehdä kierrätyksen mahdollisimman helpoksi kaikille. Selvitämme muun muassa AIV-pakkausten noutomahdollisuuksia tiloilta. Aiemmin olemme järjestäneet Vastuullinen Virtanen -keräyskampanjan syksyisin yhteistyössä 4H-järjestön kanssa. Loppukäsittelypaikan tiukentuneiden ympäristövaatimusten vuoksi keräystä ei voida enää toteuttaa totutulla tavalla.

Kerromme mielellämme lisää

Jos tarvitset lisätietoja pakkausten kierrätykseen liittyen, ota meihin yhteyttä!