Skip to main content

Laadukas heinä on arvokasta

Säilöheinän laatu lähtee pellolta
19.1.2022 | 8:01

Säilöheinän laatuun kannattaa panostaa. Teetpä heinää sitten omille tai muiden eläimille, niin laatuun panostaminen varmistaa, että panokset ja työ eivät mene hukkaan. Pölyämätön heinä varmistaa tyytyväisen asiakkaan.

Huippulaatuinen säilöheinä tuoksuu raikkaalta eikä pölise

Säilöheinän laatu lähtee pellolta – pellon ja kasvuston kunnosta. Esimerkiksi edellisvuotinen kulo uuden rehun seassa heikentää selvästi heinän hygieenistä laatua, ja voi lisätä homepölyn riskiä. Pölisevässä heinässä on homeitiöitä, jotka ovat vaarallisia sekä eläimille että eläintenhoitajille.

Säilöheinä säilötään ilmatiiviisti. Ilmatiiveys varmistetaan riittävällä määrällä laadukasta käärintämuovia. Yleensä minimimääränä pidetään kuutta muovikerrosta, mutta jopa 10-12 kerrosta käytetään, jos heinä on kovin tikkuista ja pistelee läpi muoveista.

Eastman Propcorn NC on ratkaisu heinän säilöntään

Eastman Propcorn NC -säilöntäaineella voit parantaa säilöheinän hygieenistä laatua ja maittavuutta. Eastman Propcorn NC sisältää propionihappoa, joka on tehokas homeiden kasvun estäjä. Propionihappoa syntyy luonnostaan hevosen ja märehtijöiden ruuansulatuselimistössä, joten Eastman Propcorn NC -lisä säilöheinässä on eläimelle turvallinen.

Säilöntävaiheessa heinään lisätty Eastman Propcorn NC estää homeiden kasvua heinässä ja toimii vielä paalin avaamisen jälkeenkin hidastaen homeiden kasvua. Avattu paali pysyy siten pidempään käyttökelpoisena, ja samalla rehuhävikki vähenee. Maittavuuskokeessa on todettu, että hevoset valitsevat mieluiten Eastman Propcorn NC -käsiteltyä heinää käsittelemättömän heinän sijaan. Asiakkaat ovat myös kertoneet parantuneesta säilöheinän maittavuudesta vasikoiden ruokinnassa. Investointi säilöntäaineeseen on pieni kulu, kun toisessa vaakakupissa on arvokkaan eläimen terveys tai jopa oma terveys.

Turvallinen ja tehokas säilöntäaine

Eastman Propcorn NC on syövyttämätön, neutraloitu säilöntäaine, jonka pH on 4,4. Näin ollen se on valmistajan ohjeiden mukaisesti käytettynä turvallinen käytössä, mutta korkean propionihappopitoisuutensa ansiosta erittäin tehokas homeiden ja hiivojen kasvun estäjä. Eastman Propcorn NC:n käyttömäärä on kuiva-aineesta riippuen 5-8 l/tn, jolloin laadukkaan säilöheinän lisäkustannus esimerkiksi yhden hevosen osalta on 5 euroa.

Lue lisää Eastman Propcorn NC:stä.