Skip to main content

Muutoksia AIV-liuosastioiden kierrätyksessä

AIV-astiakerays-kampanjatunnus-e1466059341276
20.6.2019 | 13:06

Eastman on perinteisesti järjestänyt muovisten AIV-liuosastioiden keräyksen syksyisin yhteistyössä 4H-järjestön kanssa. Keräyspisteitä on ollut eri puolilla Suomea, ja niistä ovat huolehtineet nuoret yhdessä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit on kierrätetty Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Tiukentuneet ympäristövaatimukset ovat johtaneet muutoksiin happoastioiden jatkokäsittelyssä, minkä vuoksi keräystä ei tulla tänä vuonna toteuttamaan. Eastmanille ja 4H:lle tärkeintä on toimia noudattaen kaikkia säädöksiä ympäristöä kunnioittaen ja turvallisuutta vaalien, ja haemmekin nyt uutta toimivaa tapaa ratkaista AIV-liuosastioiden jatkokäsittely. Tällä välin suosittelemme tutustumaan paikallisesti tarjottaviin kierrätysmahdollisuuksiin, joista kannattaa kysellä esimerkiksi oman kunnan toimijoilta.

Mahdollisen jatkokäsittelyn kannalta pyydämme huomioimaan astioiden etiketeissä mainitut vaara- ja turvalausekkeet, sekä säilyttämään astiat suljettuina.

Lisätietoja asiasta antavat:

Suomen 4H-liitto
Patrik Lindfors
yhteyspäällikkö
040 569 1126
patrik.lindfors@4h.fi
www.4h.fi

Eastman / Taminco Finland Oy
Sami Saarikettu
asiakaspäällikkö
050 4099493
samisaarikettu@eastman.com
www.eastman.com / www.AIV.FI