Skip to main content

Maajussi-Aapeli painottaa urakointiosaamista

IMG_0320
24.4.2018 | 14:04

Maaliskuussa järjestetyt Artturi-Urakoitsijapäivät keräsivät hiekkarannoistaan tunnetulle Kalajoelle osallistujia ympäri Suomen. Mukaan päiville saapui myös Maajussille morsian -ohjelmasta tuttu Aapeli Kokkonen, joka keskittyy nykyään pääasiallisesti maitotilan arkeen, mutta teki aiemmin aktiivisesti myös urakointina lietteen levitystä sekä säilörehua.

Sanotaan, että nuorena se on vitsa väännettävä – niin myös Aapelin kohdalla, jonka innostus urakointia sekä säilörehun tekemistä kohtaan heräsi jo varhain lapsuudessa. Tuolloin tulevan säilörehuosaajan käsittelyyn joutuivat äidin kukat, jotka leikattiin saksilla ja poljettiin lelutraktorilla mahdollisimman tiiviiksi niin kuin asiaan kuuluu. Lapsuudessa tätä urakointia tosin tehtiin ilman säilöntäaineita, joten säilyvyys oli mitä oli.

Urakoitsija helpottaa morsiamen etsintää

Aapelin televisioura puolestaan starttasi, kun työkaverit yllättivät ja ilmoittivat miehen Maajussille morsian -ohjelmaan. Tästä syystä myös kiireet lisääntyivät siinä määrin, että säilörehuhommat hoitaa tulevana kautena toinen urakointiammattilainen.

Artturi-Urakoitsijapäiville Aapeli osallistui jo kolmatta kertaa ja kiitteli päiviä erityisesti siitä, että tapahtuma antaa erinomaisen mahdollisuuden tavata kollegoita ja vaihtaa ajatuksia muiden urakointiammattilaisten kanssa. Aapeli korostaa myös jatkuvan kouluttautumisen merkitystä, sillä ammattitaitoinen säilörehu-urakoitsija voi vaikuttaa positiivisesti tilan maidontuotantoon ja siten myös mahdollisuuksiin ostaa urakointipalveluita.

Artturi-Urakoitsijapäivät järjestetään kerran vuodessa AIV:n ja Valion Artturi-tiimin yhteistyönä. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana kerrotaan ajankohtaista urakointiasiaa, järjestään erilaisia työpajoja ja lopuksi halukkaat voivat suorittaa Artturi-Urakoitsijapassin, joka on laadukkaan säilörehu-urakoinnin tae.