Skip to main content

Säilörehu-urakoinnin ammattilaiset kokoontuivat Jyväskylässä

12.4.2017 | 8:04

Keväiseen Jyväskylään kokoontui maaliskuun lopulla lähes viisikymmentä säilörehun ja säilörehu-urakoinnin parissa työskentelevää ammattilaista. Paikalla oli laaja skaala niin maantieteellisesti kuin korjuukalustonkin suhteen. Seminaarin järjestivät yhteistyössä Eastmanin AIV-tiimi sekä Valion Artturi-tiimi.

Kaksipäiväisen koulutuksen aikana kerrattiin perustiedot rehun säilönnästä sekä säilörehun merkityksestä loppukäyttäjille. Uutta näkökulmaa aiheeseen toivat lukuisat puheenvuorot, joissa käsiteltiin mm. nurmilajikkeiden vaikutuksia korjuuaikaan, keinoja rahariskien hallintaan sekä renkaiden vaikutusta maan tiivistymiseen. Toisen päivän rastikoulutuksessa osallistujat kiersivät oppimassa mm. lannoituksen, polttoainetehokkuuden sekä koneiden suojauksen merkityksestä kustannuksiin ja sitä kautta saatavaan tuottoon.

Koulutuksen keskiöön nousi verkostoituminen ja toisten tekemisestä oppiminen. On helpottavaa huomata ettei ole yksin haasteiden keskellä, vaan kollega toisella puolen Suomea voi painia juuri samojen asioiden kanssa.

Päivän kruunasi Artturi-passi-tentti, jonka suorittaja voi ylpeänä kertoa olevansa säilörehu-urakoinnin ammattilainen ja tärkeä osa suomalaista maidon- ja lihantuotannon ketjua. Listan Artturi-passin suorittaneista luotettavista urakoitsijoista löydät täältä.

Kiitos osallistujille ja tervetuloa mukaan taas ensi kerralla!